Eftermiddagsnostalgi!

Seniormødet i “Berlin”, torsdag den 28. januar 2016, blev en eftermiddag helt i nostalgiens tegn.

 .
Filmfotograf Henrik Herbert kom forbi i Seniorklubben og fortalte om sit brogede liv, fra starten som elev i herreekvibreringsbranchen over tiden som fotografassistent og et brændende ønske om en dag selv at stå bag kameraet, til det lykkedes via Fritz Olsen at omgå de strenge faggrænser, der var på det tidspunkt i DR, ved først at søge lykken i de etablerede filmselskaber.
 .
Vi hørte om tiden på Slipvej i Aarhus, skiftet til København ved et bytte med Poul Jakobsen, fastansættelse/freelance og om Cirkus Pelle, der opstod spontant efter en udsendelse på Lego, hvor Henrik og andre DR-medarbejdere optrådte for personalet.
Det førte til et mere etableret samarbejde mellem få af kollegerne, når der sidst på året skulle tænkes på underholdning ved den årlige julefrokost. Det fik vi et eksempel på i en lille munter matadorsatirisk film om bureaukrati produceret i alle led af Cirkus Pelle.
Filmen sluttede med en reporter, der efter megen møje og besvær endelig får kæmpet sig foran kameraet (og ikke kunne finde ud af at trykke mikrofonen af og på!) præsenterer de medarbejdere, der på dette tidspunkt havde modtaget Fritz Olsen prisen*)
 .
Stor tak til Henrik for en fornøjelig eftermiddag.
 .
*) Fritz Olsen prisen blev indstiftet i 1979 i 1o-året efter hans død. Fritz Olsen var den første, og siden legendariske filmfotograf fra 1950’ernes DR. Prisen gik til en medarbejder, der havde gjort sig særlig fortjent i forbindelse med filmproduktion.
.
* * *

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *