Mødet med en politihund og Carsten

Det var en usædvanlig interessant eftermiddag i “Moskva”, hvor vi havde politikomissær Carsten Hebsgaard fra Østjylland Politi på besøg sammen med sin trofaste følgesvend, Djarco.

20130321_6973 a ram CarstenCarsten er leder af politihundeafdelingen hos Østjyllands Politi og står for uddannelse af nye politihundeførere. Det blev tydeliggjort, at det ikke bare er et spørgsmål om at anskaffe en nok så flot schæferhund; der er rigtig mange kriterier, der skal opfyldes, før hunden får prædikatet kategori 1 hæftet i halsbåndet.
Vi fik demonstreret nogle af de forskellige magtmidler, der efter en nøje, men ofte hurtig og kort betænkningstid kan tages i anvendelse, og vi hørte om en konkret opgaveløsning, hvor sagen blev opklaret udelukkende ved brug af politihundenes snuder.
Efter kaffepausen kom hunden på arbejde. Det foregik i garagen, hvor vi fik demonstreret hundens evne til at finde objekter og vigtigheden af det fine samarbejde, der er mellem hunden og dens herre.
En meget interessant eftermiddag for de 27 fremmødte – medlemmer og ledsagere – i seniorklubregi. (Foto: Jørgen Lauritsen)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *