Samsøturen den 5.5.2013

20130505_7235_a_ram_TXT_samsoeturNår de enkelte faktorer spiller sammen i bestræbelserne på at opnå det optimale, kan resultatet næsten ikke undgå at blive godt. Og det var netop, hvad der skete på denne skønne majdag i 2013. Seniorklubbens udflugt til Samsø blev et brag af en tur, takket være et godt valg af busselskab, en fantastisk guide og så rigtig godt forårsvejr!

Da tilmeldingen i lang tid havde været vigende, stod beslutningen om enten helt at aflyse eller også –  som noget helt nyt –  at invitere venner og bekendte med til ledsagerprisen. Det gav resultat, så herved fik vi ret hurtigt fyldt bussen næsten helt op med ialt 46 deltagere.

På turen til Hov blev der serveret morgenmad, kaffe/the rundstykker, ost, pølse og wienerbrød. Og en lille skarp blev det da også til.

Sejlturen tog ca. 50 minutter, og ved ankomsten til Sælvig steg vores guide, Ole Kæmpe, ombord, og så gik turen til Sydøen, mens vi blev orienteret om Samsøs historie og mange af de personer, der har præget udviklingen før og nu. Ole er lærer og godt kendt på Samsø, så der blev undervejs hilst på mange fra guidesædet forrest i bussen. Første stop var  i Ballen og et besøg i den gamle købmandsforretning før turen gik til Flinch’s hotel i Tranebjerg, hvor middagen, i form af gammeldags oksesteg og is med frugter til dessert, ventede.

Efter at sulten var stillet gik turen nordpå med beretninger om mennesker og begivenheder, der har fundet sted siden vikingetiden. Vi besøgte Langør Kirke. Her hænger en model af skoleskibet Kjøbenhavn, og vi fik beretningen om dette flotte sejlskib og den skæbne, der var overgået det, før det forsvandt sporløst. Efter en vandretur rundt i Nordby med de mange stuehuse fra tidligere bondegårde, var det tid til eftermiddagskaffe og hjemmebagt kage i det fri ved de medbragte borde og bænke.

På tilbageturen til Sælvig fik vi Oles betragtninger om øens fremtid på godt og ondt. Den stagnerende industrialisering, økologi, turismens vilkår og om selvforsyningen på energiområdet.

Efter en sejltur på en lille times tid til Hov, var vi tilbage på DR kl. 20 efter en pragtfuld dag.

Klik på billederne og se dem i stort format!
Eller bedre: klik på  Se som diasshow  (Foto: Jørgen Lauritsen)

Se også turen gennem Arne Abrahamsens briller!

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *