Pouls Radio

I 2010 åbnede Den Gamle By i Aarhus første etape af den nye 1974-bydel i Sønderbrogade, og her kan man nu besøge en butiksgade fra 1974 med bl.a. radio/tv-forretningen Pouls Radio.
Poul Erik Pedersen, som i sin tid var indehaver af den oprindelige Pouls Radio i Holstebro, har doneret en stor del af det originale inventar, heriblandt facadeskilte og hylder.
Den Gamle By har haft et tæt samarbejde med Radiohistorisk Forening Ringsted om indretningen af butikken. Foreningen har bl.a. leveret størstedelen af apparaterne og bidraget med uvurderlig teknisk viden. B&O museet i Struer har doneret B&O apparaterne i butikken.

.
Seniorklubben på besøg lørdag den 5. november 2011

Vi blev sat et skridt tilbage i tiden, til 1974. Teknikere demonstrerede vidunderet: Videomaskinen, dens fortræffeligheder og teknologien bag, og Den Gamle Bys radio/TV-eksperter viste og demonstrerede gamle båndoptagere og videoer for os i museets “showroom”.
Poul Nielsen, tidl. faglærer ved Radioskolen i Ringsted, holdt et interessant foredrag om videomaskinen og udviklingen af teknologien bag samt et kig mod nutidens og ikke mindst fremtidens digitale medier.
Herefter var der kaffe og kage for de 28 deltagere i Simonsens Have.

.

.

En af de første videobåndoptagere til hjemmebrug var denne Philips VCR 1500

.

Interiør fra Pouls Radio i Den Gamle By i Aarhus.
(Foto: Den Gamle By)

Klik på billedet og se det i stor størrelse.   (Foto: Jørgen Lauritsen* og Bent Walther* ©2011)
        

  .

.

.

.

.

* * *

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *