Lydsiden til det første indslag i TV-Aktuelt fra Aarhus (02.10.1962, Erik Svensson)

Tirsdag den 2. oktober 1962 var der premiere på det første indslag fra Aarhus i det daværende TV-aktuelt (forløberen for TV-avisen, der startede 3 år senere, den 15.oktober 1965).
Indslaget, der var speaket af Erik Svensson, handlede om den teknik, der lå til grund for, at vi nu i fremtiden ville kunne se billeder fra Jylland og Fyn, optaget på film tidligere på dagen.
Der var bare lige det paradoksale, at der ikke var noget billede på skærmen i de første 15 sekunder af indslaget. Det skyldtes en fejlkobling i Aarhus, hvor der var en god del nervøsitet og hektisk aktivitet, da billede og lyd først skulle sendes til Radiohuset i København, som var en slags mellemstation, før signalet blev sendt ud til alle senderne i hele landet. Og der var slet ingen mulighed for at rette eller undskylde, da alt var indtalt på bånd i forvejen!

Hør her det første  indslag i TV-aktuelt fra Aarhus  (Varighed 1’12”)

På billedet ses den i indslaget omtalte filmmaskine i filmrummet  på 1. sal i den tidligere havneadministrationsbygning på Slipvej i Aarhus. Klik på billedet og se det i stor størrelse.
(Tekst og foto: Jørgen Lauritsen)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *